Let op! Het avondspreekuur zal per 1 januari 2025 komen te vervallen.

Landbouwhuisdieren

Landbouwhuisdieren

Onze landbouwhuisdierenartsen verlenen dagelijks veterinaire zorg aan koeien, varkens, schapen en geiten.

koe

Binnen ons team streven we naar hoogwaardige diergeneeskundige zorg in combinatie met een goede verstandhouding met onze klanten. Hierin krijgen zowel het landbouwbedrijf als de individuele dieren onze aandacht.

Naast medische zorgverlening is advies geven over diergezondheid en dierwelzijn een belangrijk deel van ons werk.

Als u hobbymatig landbouwhuisdieren houdt, dan kan uw dier uiteraard ook op onze zorg rekenen.

Bedrijfsbegeleiding

Bij landbouwhuisdieren verschuift de aandacht van het individuele dier steeds meer naar de hele kudde of koppel en leggen we meer de nadruk op bedrijfsbegeleiding. Wij leggen de focus op het optimaliseren van diergezondheid, management en preventie van potentiele problemen, om een bijdrage te leveren aan veilige voedselproductie.

Dit wordt per individuele veehouder samengesteld waarbij bijvoorbeeld drachtcontroles, vaccinaties en uitslagen van onderzoeken en melkcontrole onderdeel vormen van een periodiek bezoek.

Chirurgie

Wij beschikken ruimschoots over de middelen voor chirurgische ingrepen. Ingrepen die wij regelmatig uitvoeren zijn onder andere keizersnedes, tyloom verwijderen en navelbreuken herstellen.

Bij een gekantelde lebmaag wordt vaak de endoscoop ingezet waardoor het gebruik van antibioticum vaak niet nodig is.

Voor dracht controles wordt er gebruik gemaakt van ons draagbare echoapparaat. Deze kan ook worden ingezet bij abcessen.

Diagnostiek

Om de bedrijfsbegeleiding en de behandeling van de individuele zieke dieren te ondersteunen hebben we in de praktijk mogelijkheden voor aanvullende diagnostiek.

In ons laboratorium kunnen wij bacteriologisch onderzoek uitvoeren op melk van koeien met (sub)klinische uierontsteking, met daarbij een celgetal bepaling en gevoeligheid.

Door middel van bloedonderzoek kan er worden bepaald of er sprake is van melkziekte of slepende melkziekte.

kalfjes

Speciaal voor schapen, geiten en kalveren wordt er mestonderzoek uitgevoerd naar mogelijk aanwezige maagdarmparasieten. Aan de hand hiervan kan een specifieke behandeling worden ingezet of preventieve maatregelen doorgevoerd.

Voor bepalingen die niet op de praktijk uitgevoerd kunnen worden, wordt er gebruik gemaakt van externe laboratoria.

Telefonisch spreekuur

Op werkdagen tussen 8 en 9 uur is er een telefonisch landbouwhuisdieren spreekuur voor kort overleg en het inplannen van visites. Als het een visite betreft voor dezelfde dag dan vragen we deze voor 9:00 uur door te geven. Op die manier kunnen we onze routes zo efficiĆ«nt mogelijk inplannen. Voor bedrijfsbegeleiding kan het beste ruim van tevoren een afspraak gemaakt worden.

Spoedgevallen kunnen uiteraard altijd worden doorgegeven en er zal zo snel mogelijk hulp worden geboden.

Medicijnen bestellen kan via WhatsApp of tijdens het telefonisch spreekuur.

BESTEL VIA WHATSAPP

Bestelt u liever via WhatsApp, vermeld dan bij uw bestelling duidelijk uw naam, adres de naam van uw huisdier of uw UBN nummer en logboek (landbouwhuisdieren).