Konijnen vaccinatie dag 12 april 2023

Konijnen vaccinatiedag

Vanaf 2023 zijn wij gestopt met konijnenvaccinatiedagen. Door de komst van verbeterde vaccins is het niet meer nodig of goedkoper om groepsgewijs te vaccineren.

Toch willen wij stimuleren dat konijnen worden beschermd en geven wij nog korting op één dag in 2023: op 12 april krijgt u 20 euro korting per vaccinatie. (daarnaast betaalt u één vaccinatieconsult voor één of meerdere konijnen)

U kunt dan uw konijn(nen) laten vaccineren tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2 zonder consult kosten.

Wij maken gebruik van een vaccin dat uw konijn gedurende één jaar beschermd tegen Myxomatose en het RHD virus type 1&2.

Deze vaccinatie kan vanaf een leeftijd van 5 weken gegeven worden.

Tijdens het bezoek krijgt uw konijn een gezondheidscontrole van de dierenarts, waarbij ook het gebit, oren en vacht worden gecontroleerd. Indien nodig worden de nagels geknipt.

Extra info

Myxomatose wordt veroorzaakt door een virus (Myxomavirus, behorende tot de pokkenvirussen). Myxomatose wordt met name verspreid door stekende insecten zoals vlooien, muggen en vliegen. Ook is besmetting via direct contact met besmette dieren of materialen mogelijk (kooien en drinkflesjes)

RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease) is een zeer besmettelijke en vaak dodelijke ziekte die veroorzaakt wordt door een calicivirus. De ziekte verspreidt zich via direct contact tussen konijnen, maar ook via ontlasting, insecten (vliegen) en besmet materiaal (kooien en drinkflesjes). Ook vers geplukt gras kan besmet zijn, zeker op plaatsen waar wilde konijnen komen. Daarnaast kan RHD ook via schoenzolen overgedragen worden.

Afspraak maken

Neem direct contact op om een afspraak te maken bij onze praktijk.

Afspraak maken