Vakantietips

De vakantie staat voor de deur. Denkt u bij de voorbereidingen ook aan uw huisdier? Wij geven u graag enkele vakantietips.

Vakantietip nr. 1:
Ondanks dat de grenzen van de meeste Europese landen open staan, kunt u wel gecontroleerd worden. Houd er rekening mee dat het in ieder geval verplicht is om je huisdier gechipt te hebben en dat deze gevaccineerd is tegen hondsdolheid (rabiës). Voor sommige Europese landen gelden extra regels zoals gezondheidsverklaringen of een hondengordel. Vraag ons om advies of kijk eens op de website van het LICG.

Vakantietip nr. 2:
In het buitenland komen andere ziekten voor dan in Nederland. In het Middellandse Zeegebied en Oost-Europa komt bijvoorbeeld de hartworm voor. Daarnaast zijn er ziekten als Leishmania en Babesia die over worden gedragen door zandvliegjes en teken. Dieren kunnen hier erg ziek van worden. Een goede bescherming is dan ook ontzettend belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld met pipetten op de huid of een band om de nek.

Vakantietip nr 3:
Voordat je op de plek van bestemming bent zitten jullie misschien een paar uur in de auto. Sommige honden hebben last van reisziekte, wat het begin van de vakantie niet plezierig maakt. De hersenen krijgen teveel signalen vanuit het evenwichtssysteem, wat zorgt voor misselijkheid en braken. Rijd rustig en voorkom onnodig remmen of gas geven. Geef uw dier voldoende frisse lucht en neem regelmatig pauze om de hond te laten drinken en uit te laten. Laat uw dier wennen door te beginnen met korte reizen en ga leuke dingen zoen, zoals een wandeling door het bos.

Vakantietip nr. 4:
Gaat u op vakantie en mag uw huisdier naar een pension? Let er op dat het dierenpaspoort up-to-date is met de juiste contactgegevens van uzelf of een thuisblijver. Een aantal vaccinaties zijn verplicht, en moeten minimaal 3 weken oud zijn, en mogen niet ouder zijn dan een jaar. Een pension kan daar bovenop nog andere regels hanteren, dus vraag goed wat de voorwaarden zijn, zodat u dit op tijd kunt regelen.

Mocht u meer vragen hebben of zoekt u een advies op maat, kom dan langs op de praktijk of neem telefonisch contact met ons op.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *