Puppy en kitten begeleiding

Puppy en kitten begeleiding

Bij het opvoeden en grootbrengen van een pup of kitten komt van alles kijken.

Bij het vaccineren van uw pup op 6, 9 en 12 weken en kitten op 9 en 12 weken worden zij door de dierenarts lichamelijk onderzocht. Daarna zien wij ze, als alles goed gaat, pas weer bij de volgende vaccinatie als ze 1 jaar oud zijn. In de tussentijd maakt uw kleine viervoeter echter allerlei belangrijke ontwikkelingen door.

Daarom hebben wij speciaal voor opgroeiende pups en kittens een gratis begeleidings- programma. Op de leeftijd van 6 en 9 maanden bent u van harte welkom bij een van onze assistentes. Net als u willen wij graag dat uw pup en kitten op een gezonde en verantwoorde manier opgroeit en dat eventuele problemen in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt en opgelost worden.

Wat houdt puppy & kitten begeleiding in?

Tijdens deze bezoeken wordt uw pup/kitten onderzocht waarbij we kijken naar het gebit (wisselen) de huid, vacht, nagels, oren en ogen.

Uw pup/kitten wordt gewogen zodat we de groei bij kunnen houden.

We informeren naar de voeding en kunnen u advies geven over castratie en sterilisatie, ontwormen en ontvlooien.

Ondertussen geven we veel positieve aandacht, koekjes/snoepjes en de gelegenheid om te wennen aan de spreekkamer en onderzoektafel.

Uiteraard is er voldoende mogelijkheid vragen stellen over eventuele problemen waar u tegenaan loopt.

Tijdens het eerste bezoek ontvangt u een leuke goodiebag met onder andere interessante kortingsbonnen.

Voor uw pup/kitten is het fijn om al op jonge leeftijd gewend te raken aan onze praktijk. Hierdoor zullen ze ook op volwassen leeftijd met meer plezier en minder stress bij ons blijven langskomen en het normaal vinden om te worden gewogen en nagekeken.

Natuurlijk bent u tussendoor ook altijd van harte welkom om even de praktijk binnen te lopen voor een kort positief bezoekje. Even op de weegschaal, in de wachtkamer kijken en een lekker koekje en een aai te krijgen.